Saadik: Vene relvajõud ei ole Läti riigipiiri rikkunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Vene relvajõud ei ole Läti riigipiiri rikkunud ja ei tee seda ka tulevikus, ütles Venemaa suursaadik Lätis Aleksander Vešnjakov täna, kohtudes Läti kaitseministri Raimonds Bergmanisega.

Kohtumissoovi avaldas suursaadik.

Bergmanis ja Vešnjakov arutasid Venemaa sõjalist tegevust Läti piiri lähedal ning tsiviillendude ohutust seoses Vene sõjalennukite soovimatusega sidet pidada.

Läti kaitseminister tegi ettepaneku sõlmida sõjalise info vahetamise kokkulepe, mis suurendaks läbipaistvust ja usaldust kahe riigi koostöös.

Rääkides NATO vägede viibimisest Lätis, ütles Bergmanis, et see on Läti riigikaitse nurgakivi. «NATO vägede kohalolek Lätis on kaitseiseloomu ja -eesmärgiga. Me tugevdame meie kaitsevõimekust, me ei taha ähvardada teisi riike,» sõnas minister.

Bergmanise sõnul on Läti õhuruumi lähedal juhtunud intsidente, kus Vene sõjalennukid on eiranud rahvusvahelist tava, lennates ilma lennuplaanita ja väljalülitatud transponderitega.

«On hea tava, et riigid teavitavad oma lendudest piirialade läheduses,» sõnas ta. Kohtumisel rõhutati vastastikuse dialoogi ja infovahetuse tähtsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles