Ukraina nõuab Vene sõduritele 15-aastast vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kinnipeetavatest Jevgeni Jerofejev.
Üks kinnipeetavatest Jevgeni Jerofejev. Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraina sõjaväe prokuratuur nõudis täna 15 aasta pikkust vanglakaristust kahele arvatavale Vene sõjaväelasele, kes peeti kinni Ida-Ukrainas mullu mais.

Aleksandr Aleksandrov ja tema kaaslane Jevgeni Jerofejev võeti kinni Ukraina separatistlikus Luganski piirkonnas. Venemaa väidab, et Ukrainasse läksid mõlemad vabatahtlikuna ega olnud sel ajal enam teenistuses. Haavatud mehed ise rääkisid mais Kiievi haiglas, et Vene komandörid saatsid nad luureülesandega üle piiri.

Ukraina süüdistaja Maksõm Krõmm nõuab mõlemale mehele 15 aasta pikkust vanglakaristust, nende vara arestimist ning sõjaväeteenistuse kuni kolme aasta pikkust keeldu. Jerofejevi advokaadi sõnul kavatsetakse taotleda kahtlusalustele «armuandmist ja vabastamist». Kohtuotsus langetatakse tõenäoliselt lähinädalatel.

Ukrainas kohtu alla antud kahest Vene sõdurist ühe advokaadi vägivallatunnustega surnukeha leiti märtsis ühest riigi lõunaosa talust. Advokaat Juri Grabovski kaitses kohtus Vene sõjaväelast Aleksander Aleksandrovit.

Porošenko on teinud ettepaneku vahetada sõdurid Venemaal 22 aastaks vangi mõistetud Ukraina lenduri Nadia Savtšenko vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles