Venemaa kritiseerib NATO kohtumisel allianssi samme Balti riikides (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp
Vene lipp Foto: SCANPIX

Venemaa kavatseb järgmisel nädalal toimuval kohtumisel NATO-ga kritiseerida allianssi «absoluutselt põhjendamatuid» samme kohalolu suurendamiseks Balti riikides, ütles Moskva suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško reedel.

Venemaa ja NATO suursaadikud kohtuvad Brüsselis 20. aprillil. Tegemist on ligi kahe aasta jooksul esimeste ametlike kõnelustega.

«NATO otsustas Ukraina kriisi ettekäändel muuta oma käitumismustrit Moskva suhtes,» ütles Gruško.

«Praegu leiab aset sõjalise kohalolu suurendamine Balti piirkonnas, mis on meie arvates täiesti õigustamatu,» ütles Gruško.

«NATO-Vene suhted on praegu väga halvas seisus,» lisas ta.

Suhted on olnud keerukad alates sellest, kui NATO peatas igasuguse praktilise koostöö Moskvaga pärast Krimmi annekteerimist, lisas ta.  

NATO ja Venemaa esindajad kohtusid viimati 2014. aasta juunis, mil arutati Ukrainas puhkenud kriisi üle.

«NATO on otsustanud laieneda, Vene piiridele lähemale pääseda,» ütles Gruško.

NATO sammud on muutnud sõjalist olukorda regioonis, lisas ta, väites, et Läänemere piirkond on aastaid olnud «kõige turvalisem» regioon.

«Polnud mingeid külmutatud konflikte, ei mingeid suuri probleeme,» sõnas Gruško.

«Ma ei näe võimalust suhete kvalitatiivseks paranemiseks, kui NATO jätkab oma heidutuse ja vastava sõjalise kava teed,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles