Jaapani lõunaosas sai maavärinas surma seitse ja viga 470 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumamoto prefektuuris järgnes tõukele maalihe, mis hävitas mitmeid elumaju ja sulges maantee.
Kumamoto prefektuuris järgnes tõukele maalihe, mis hävitas mitmeid elumaju ja sulges maantee. Foto: /AP

Jaapani lõunaosa tabas ööl vastu laupäeva 7,1 magnituudine maavärin, surma sai vähemalt seitse ja vigastada 470 inimest, teatasid võimuesindajad.

Kumamoto prefektuuri omavalitsusametnik Takayuki Matsushita ütles meediale, et kinnitust on leidnud seitsme inimese hukkumine.

Maavärin tabas Kumamoto piirkonda kohaliku aja järgi kell 01.25. Järgnes mitu tugevat järeltõuget. Võimud andsid ka hiidlainehoiatuse.

Jaapani rahvusringhäälingu andmetel on viga saanud vähemalt 760  inimest ja rusudesse lõksu jäänud kümneid ohvreid. Kumamoto linnas varises maanteesild ja alustati kahjustada saanud haiglahoone evakueerimist, sest kardetakse, et see vajub samuti kokku.

Yatsushiro linnas puhkes maavärina tagajärjel põleng ühes kortermajas, kus hukkus inimene.

«Me alles uurime, kas veel mõnel ei õnnestunud välja pääseda,» ütles linnaametnik Kiichiro Terada.

Minami Aso küla tabas samal ajal maalihe. Kõrvalasuvalt mäelt läbi oruasula liikunud võimas kivi- ja mudavool pühkis minema mitu maja ja kahjustas tugevasti veel mitmeid hooneid.

Päästetöötajate sõnul arvatakse, et maalihke piirkonna lähedal kokku varisenud hoones jäi rusude alla vähemalt 11 inimest.

«See tõuge tundus olevat sama tugev või isegi tugevam, kui eelmine. See oli tõeliselt tugev. Inimesed tänaval sattusid paanikasse,» kirjeldas oma elamusi Kumamoto prefektuuriametnik Shotaro Sakamoto.

Neljapäeva öösel raputas sama piirkonda maavärin magnituudiga 6,5. Surma sai üheksa ja kannatada üle 800 inimese.

TÄIENDATUD 09:45  Kumamoto prefektuuri omavalitsusametnik Takayuki Matsushita ütles meediale, et kinnitust on leidnud 19 inimese hukkumine.

Jaapani rahvusringhäälingu andmetel sai kahes maavärinas kokku surma vähemalt 29 ja vigastada umbes 1500 inimest, kellest 80 seisund on raske. Rusudesse on lõksu jäänud kümneid ohvreid. Kumamoto linnas varises maanteesild ja alustati kahjustada saanud haiglahoone evakueerimist, sest kardetakse, et see vajub samuti kokku.

Minami Aso küla tabas samal ajal maalihe. Kõrvalasuvalt mäelt läbi oruasula liikunud võimas kivi- ja mudavool pühkis minema mitu maja ja kahjustas tugevasti veel mitmeid hooneid.

Päästetöötajate sõnul arvatakse, et maalihke piirkonna lähedal kokku varisenud hoones jäi rusude alla vähemalt 11 inimest.

 Jaapani peaminister Shinzo Abe kutsus seoses Kyushu saart tabanud kahe võimsa maavärina ja mitme järeltõukega kokku kriisiistungi. 

Kahes maavärinas sai senistel andmetel kokku surma 29 ja vigastada kuni 1500 inimest. Katastroofipiirkonnas on puhkenud põlengud, antud on hiidlainehoiatus.

Abe pidi esimese maavärina järel külastama enim kannatanud Kumamoto maakonda, kuid jättis uue väringu järel sõidu ära.

Jaapani valitsus saatis kriisipiirkonda pääste- ja koristustöödele appi 20 000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles