Hugo Chávez kohtus USA välisministriga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez ja Hillary Clinton.
Hugo Chávez ja Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

USA suhtes kriitiline Venezuela president Hugo Chávez kohtus eile Ühendriikide välisministri Hillary Clintoniga.

BBC teatel kätlesid vasakpoolne Chávez ja Clinton Brasiilia uue presidendi Dilma Rousseffi ametisse vannutamise tseremoonial ning kohtumine kulges sõbralikus õhkkonnas vaatamata kahe riigi keerulistele suhetele.

«Me tervitasime üksteist,» kommenteeris Chávez, kes keeldus alles möödunud nädalal vastu võtmast USA uue suursaadiku saatekirja, kuna viimane tegi Venezuela kohta kriitilisi avaldusi. Washington tühistas seepeale Venezuela suursaadiku Bernardo Alvarezi viisa.

«Tal on väga spontaanne naeratus ja ma tervitasin teda sama ekspansiivselt,» jätkas 1998. aastal toimunud valimiste järel presidendiks saanud ja võimuperioodi jooksul mitmeid kommunaal- ja tööstusettevõtteid riigistanud, suurema osa ajakirjandusest riigi kontrolli alla võtnud, kuid ka haridus- ja tervishoiuteenuste kättesaadavust laiendanud Chávez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles