Farina: NATO ei eskaleeri vahejuhtumit Läänemerel (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Euroopa vägede juhataja kindral Philip Breedlove ja Brunssumi ühendväejuhatuse uus juht kindral Salvatore Farina
NATO Euroopa vägede juhataja kindral Philip Breedlove ja Brunssumi ühendväejuhatuse uus juht kindral Salvatore Farina Foto: SCANPIX

NATO ei kavatse eskaleerida sellenädalast vahejuhtumit Läänemerel, kuid allianss on täiesti suuteline säärastele intsidentidele reageerima, ütles liitlaste Brunssumi ühendväejuhatuse uus juht kindral Salvatore Farina Riias ajakirjanikele.

Kindral märkis, et Venemaa on üritanud viimastel aastatel korduvalt provokatsioone ning Vene hävitajate hiljutist tegevust Läänemere kohal võib samuti pidada provokatsiooniks. "NATO ja Venemaa vastasseis tuleb lahendada dialoogi teel. Me ei kavatse olukorda eskaleerida ega tohikski seda teha. Peame suutma Venemaale selgeks teha, et me ei soovi kedagi provotseerida ja et meie otsused on suunatud julgeoleku tagamisele ja oma territooriumi kaitsele," ütles Farina.

Kindral avaldas lootust, et järgmisel nädalal toimuv esimene NATO-Vene Nõukogu kohtumine peaaegu kahe aasta jooksul annab tulemuseks eduka dialoogi. "NATO peasekretär Jens Stoltenberg on öelnud, et me peame olema läbipaistvad, kuid samal ajal võimelised reageerima," lisas Farina.

Vene sõjalennukid sooritasid sel nädalal Läänemerel rahvusvahelistes vetes liikunud USA sõjalaeva kohal agressiivseid ülelende, teatas USA kolmapäeval. Esmaspäeval ja teisipäeval aset leidnud intsidentidest ühes lendas Vene sõjalennuk Su-24 umbes 9 meetri kõrguselt üle USA sõjalaeva USS Donald Cook.

Sõjalaev liikus Kaliningradist 70 meremiili kaugusel rahvusvahelistes vetes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles