Briti luurejuht vabandas eelarvamusliku suhtumise pärast geidesse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Briti signaalluureagentuuri juht vabandas organisatsiooni omaaegse eelarvamusliku suhtumise eest homoseksuaalidesse, märkides, et asutus ei osanud teha järeldusi Teise maailmasõja aegse koodimurdja Alan Turingi kohtlemisest.

Valitsusside peakorteri (GCHQ) direktor Robert Hannigan ütles inimõigusrühmituse Stonewall korraldatud kohtumisel, et homoseksuaalide suhtes kehtinud keeld põhjustas pikaaegseid psühholoogisi probleeme paljudele ja kahjustas agentuuri, sest andekaid inimesi vallandati teenistusest.

Hannigan märkis, et keeld oli jõus aastakümneid ja kuigi 1990. aastatel seda poliitikat muudeti, ei muuda see ülekohut väiksemaks ning selle eest on vaja vabandada.

Briti matemaatik, loogik ja krüptoloog Turing, kes aitas murda natsi-Saksa mereväe Enigma koodi, mõisteti 1952. aastal homoseksuaalina süüdi sündsusetus käitumises. Vangla vältimiseks nõustus ta hormoonraviga, kuid sooritas 1954. aastal enesetapu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles