Ungari pakub välja omapoolse Euroopa kaitsmise plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán
Ungari peaminister Viktor Orbán Foto: SCANPIX

Ungari avaldas laupäeval valitsuse internetiküljel omapoolse plaani «Euroopa kaitsmiseks» migratsioonikriisi eest.

Peaminister Viktor Orbáni esitab isiklikult kümnepunktilise kava Euroopa Liidu liidritele, kelle seas ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, kirjutati valitsuse internetiküljel.

Sellega astutakse taaskord vastu Euroopa Liidu ümberasustamisskeemile, mis lepiti kokku septembris.

Kava nimega «Schengen 2.0» kohaselt tuleb Euroopat kaitsta, tõhustades piirivalvet ja -kaitset ning lahendades põgenikeküsimusi väljaspool ühenduse piire.

«Kui mõni riik pole võimeline selles osas oma kohustusi täitma, siis peab ta abi paluma teistelt liikmesriikidelt või Euroopa piirvalveagentuurilt Frontex,» märgitakse kavas.

Ungari pole nõustunud sisserändajate sunniviisiliste kvootidega ja andis need eelmisel aastal kohtusse.

Peaminister Orbáni valitsus hääletas septembris vastu ELi kavale, mille alusel paigutatakse ja asustatakse ühenduse riikide vahel ümber 160 000 varjupaigataotlejat ning detsembris esitati koos Slovakkiaga kavavastane hagi. Seni on ümber paigutatud ainult 1100 inimest ning Ungari pole neist võtnud vastu ühtegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles