Moskva: teade ohtlikust intsidendist Vene lennukiga pole tõsi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitaja Su-27.
Hävitaja Su-27. Foto: RIA Novosti/ Scanpix

Väited, nagu oleks Vene sõjalennuk Su-27 lähenenud 14. aprillil Läänemere kohal ohtlikult USA luurelennukile RC-135, ei vasta tõele, teatas täna Vene kaitseministeerium.

«Su-27 kogu lend kulges vastavuses rahvusvahelistele reeglitele ja ühtki intsidenti aset ei leidnud,» teatas ministeerium.

Ühendriikide kaitseministeerium andis eile teada, et Venemaa hävitaja Su-27 häiris Läänemere kohal USA õhujõudude lennukit RC-135. Vahejuhtum leidis Pentagoni andmetel aset neljapäeval rahvusvahelises õhuruumis.

USA kaitseministeeriumi eestkõneleja Laura Seali sõnul oli venelaste tegutsemine «ohtlik ja ebaprofessionaalne». Seali kinnitusel ei viibinud USA lennuk ühelgi hetkel Venemaa õhuruumis ja oli tavapärasel lennul.

Alles kolmapäeval teatas Ühendriikide kaitseametnik, et Vene sõjalennukid sooritasid Läänemerel rahvusvahelistes vetes liikunud USA sõjalaeva kohal esmaspäeval ja teisipäeval «agressiivseid» ülelende.

Ühe vahejuhtumi käigus lendas Vene Su-24 umbes 9 meetri kõrguselt üle USA sõjalaeva Donald Cook.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles