Opositsiooniesindaja ärgitas jätkama sõda Süüria režiimi vastu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede sõdur.
Süüria valitsusvägede sõdur. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Süüria opositsiooni peamine läbirääkija kutsus täna haprast vaherahust hoolimata uutele rünnakutele režiimivägede vastu.

Ülestõusurühmituse Islamiarmee (Jaish al-Islam) juhtfiguur Mohammed Alloush tegutseb Genfis Süüria peavoolu opositsiooniühenduse Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC) peamise kõnemehena.

«Ärge usaldage režiimi ja oodake nende haletsust,» kirjutas Alloush Twitteris. «Lööge neid kaela. Lööge neid kõikjale,» ütles ta koraani tsiteerides.

Teine opositsioonitegelane ütles, et Alloushi sõjakas avaldus ei esinda HNC positsiooni. «Alloushi positsioon on isiklik. Meie HNC-na seda omaks ei võta,» ütles Yahya al-Aridi.

Süürias kehtib alates 27. veebruarist relvarahu, mis ei laiene terrorirühmitustele Islamiriik (ISIS) ja Al-Nusra Rinne, ent millega on end sidunud relvarühmitused, mida esindab kõnelustel Süüria valitsusega HNC.

Relvarahu ähvardab Aleppo ümbruses jätkuva sõjategevuse tõttu kokkuvarisemine.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles