Vene telekanal jätkab Simpsonite ja South Parki näitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpsonid
Simpsonid Foto: Repro

«Me võtsime eetrist maha vaid need 12 sarja seeriad, mille suhtes oli pretensioone. Aga seriaale endid näidatakse,» selgitas pressiesindaja Maria Tereševa.


17. oktoobril lõpeb telekanali litsents, ent riiklik konkursiamet on soovitanud ringhäälingujärelvalvel seda pikendada.

Vene prokurörid teatasid septembri algul, et soovivad keelustada auhinnatud USA satiirilise animasarja South Park, olles kuulutanud selle vaatajate kaebuste uurimise järel «ekstremistlikuks».

«Multifilm võib tekitada negatiivset reaktsiooni rõhuval enamusel vaatajatest, kuna alandab kristlaste ja moslemite au ning väärikust, solvab usklike tundeid konfessioonist sõltumata, võib õhutada rahvustevahelist konflikti, ei välista ekstremistlikku tegevust, võib õhutada usuviha teket,» osutab uurimiskomitee.

Episood, mille põhjal kaebus esitati, on «Mr. Hankey's Christmas Classics», mida näidati esmakordselt 1999. aastal.

Esmaspäeval teatas Venemaa peaprokuratuur ka esildise saatmisest föderaalsele side- ja massikommunikatsioonijärelvalve ametile (Rossvjaskomnadzor) telekanali 2x2 tegevuse kohta.

Selle kohaselt uurisid prokuratuuri eksperdid telekanalis näidatud 12 animasarja, kaasa arvatud Simpsonid, Griffinid, Metalocalypse jt.

«Ekspertuuringute tulemusena tehti kindlaks, et multifilmide sisu ei vasta laste kõlbelise ja psüühilise arengu kaitse, nende tervise kaitse seaduse nõuetele. Telekanalis 2x2 näidatavad multifilmid propageerivad vägivalda ja julmust, pornograafiat, ühiskonnavastast käitumist,» kinnitas prokuratuuri esindaja.

Telekanal on talle tehtud ettekirjutused kohtus vaidlustanud.

Venemaa võttis 2006. aastal vastu seaduse, mis laiendas ekstremismi mõistet, kaasates sellesse «rahvusliku väärikuse alandamise», ning «usu- ja rahvustevahelise vihavaenu ärgitamise», mida toetajate sõnul on vaja, et tõkestada vägivalda rahvusvähemuste suhtes, ent mis vastaste sõnul on mõeldud sõnavabaduse kitsendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles