Kokkuhoid: Moskvas võidupühaparaadil S-400 ei näe (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteem S-400.
Raketisüsteem S-400. Foto: SCANPIX

Punasel väljakul osaleb võidupäevaparaadil kaheksa ühikut Almaz-Anteis valmistatud relvastust, kuid mitte raketisüsteem S-400, edastati Interfaxile ettevõtte pressitalitusest.

«2016. aastal tehti kokkuhoiu poliitikast lähtudes otsus vähendada pidustustel osaleva sõjatehnika hulka. Selle tulemusel võeti raketisüteem S-400 Triumf Moskva paraadikolonnist välja,» ütles Almaz-Antei peadirektor Jan Novikov.

«Paraadirivis leiavad koha neli masinat raketikompleksist Tor-M2U ja neli raketti Buk-M2,» öeldi pressitalitusest.

Eelmisel võidupühaparaadil, 2015. aastal, esitles Almaz-Antei 24 sõjamasinat, sh S-400 Triumfid Buk-M2-d ja Tor-M2U-d.

Alamaz-Anteist mainiti, et nende paraadil osalev tehnika on arvel kaitseministeeriumis ning esimesed masinad on Kesk- ja Lõuna sõjaväeringkonnast Alabinosse kohale jõudnud. Need vaadati ja värviti üle.

Alabinos on Punase väljaku jäljendus, kus harjutatakse paraade.

Treeningutel osaleb üle 10 000 sõjaväelase, üle 100 ühiku tänapäevarelvastust ja sõjatehnikat (autod Tigr, tankid T-90, soomukid BTR-82A, jalaväe lahingumasinas BMP-3, iseliikuvad haubitsad Msta-S, raketikompleksid Buk-M2, Mantsir-S1, Jars jm), samuti perspektiivikad sõjatehnikanäidised (tankid Armata, jalaväe lahingumasinad Kurganets ja soomukid Bumerang, iseliikuv suurtükikompleks Koalitsija), 71 sõjalennukit ja -helikopterit, sealhulgas vastne transpordilennuk Il-76MD-90A, edastati kaitseministeeriumist.

Paraadi juhatab kindralpolkovnik Oleg Saljukov. 28. aprillil ja 4. mail toimuvad Punasel väljakul öised proovid ja 7. mail peaproov, edastas sõjaväeametkond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles