Sidemetes äärmuslastega kahtlustatav Rootsi minister astus tagasi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehmet Kaplan.
Mehmet Kaplan. Foto: SCANPIX/REUTERS

Rootsi elamuehitusminister Mehmet Kaplan astus esmaspäeval tagasi kasvavate kahtlustuste tõttu sidemetes oma päritolumaa Türgi islamistide ja marurahvuslastega.

44-aastane Roheliste Partei liige ja Rootsi Mosleminõukogu endine kõneisik Kaplan kinnitas, et ei ole midagi väära teinud, ent astub tagasi, kuna tema vastu suunatud kriitika ei lase tal tööle pühenduda.

Kaplan sattus surve alla seoses ajakirjanduses ilmunud  fotodega, kus ta õhtustab teiste seas Türgi marurahvusliku Hallide Huntide rühmituse rootslasest juhiga.

Kaplani tabas kriitika ka seoses kommentaariga, milles ta võrdles palestiinlaste kohtlemist Iisraeli poolt juutide tagakiusamisega natside võimu ajal.

Minister kinnitas ajakirjanikele, et tema tagasiastumine ei kinnita kuuldusi, nagu oleksin midagi valesti teinud.

«Lükkan kõik äärmusluse vormid tagasi. Roheline ideoloogia seisab rahu, mitmekesisuse ja globaalse solidaarsuse eest. Need on minu väärtused,» vahendas Rootsi raadio Kaplani sõnu täna korraldatud pressikonverentsil.

Peaminister Stefan Löfven ütles tagasiastumispalve rahuldamise järel, et hiljutine arutelu takistab Kaplanil oma eesmärke täitmast.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles