Araabia keelt rääkinud üliõpilane eemaldati lennult (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RICK WILKING/REUTERS

Iraagist pärit üliõpilane eemaldati Southwest Airlinesi lennult kaasreisija kaebuse tõttu, kuna oli telefonis araabia keeles rääkinud.

Kalifornia Ülikooli tudeng Khairuldeen Makhzoomi eemaldati Los Angelesest Oaklandi suundunud lennult, kuna üks kaasreisijatest oli kuulnud meest araabia keeles kõnelemas. Makhzoomi helistas onule Baghdadi, et rääkida üritusest, kus ta oli osalenud. Muuhulgas mainis ta kõnes ka küsimust, mille oli esitanud ÜRO peasekretärile Ban Ki-moonile seoses Islamiriigi tegevusega.

Kaasreisija pidas vajalikuks raporteerida Makhzoomi tegevusest lennuki meeskonnale peale seda, kui oli kuulnud araabiakeelset juttu. Mõne aja pärast tuli mehe juurde lennufirma töötaja, kes tutvustas end algul araabia keeles, siis aga küsis inglise keeles, miks Makhzoomi räägib lennukis araabia keelt. Makhzoomi märkis, et oli lennufirma töötaja käitumisest hirmul. Seejärel tõstis lennufirma töötaja mehe lennult maha.

Ameerika-Islami Suhete Nõukogu juhataja Zahra Billoo teatel on sel aastal aset leidnud  juba vähemalt kuus sarnast juhtumit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles