Balti riigid tahavad piirata elektri importi Valgevene tuumajaamast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaenergiajaam
Tuumaenergiajaam Foto: SCANPIX

Kolm Balti riiki on otsustanud ühiselt piirata elektri importi Valgevenes ehitatavast Astravetsi tuumajaamast, mis jääb Vilniusest 50 kilomeetri kaugusele, ütles Leedu energeetikaminister Rokas Masiulis täna.

«Kolm Balti riigi energeetikaministrit leppisid kokku, et töötavad välja ühise positsiooni Astravetsi tuumajaama suhtes, mis ei vasta keskkonna- ja tuumaohutuse nõuetele ning rakendavad ühiseid meetmeid, kui neid nõudeid ei täideta, sealhulgas piiravad ebapuhta elektri pääsu Balti turule,» ütles Masiulis, kes eelmisel nädalal kohtus Riias oma Eesti ja Läti ametivennaga.

Leedu energeetikaminister saatis juba eelmisel aastal Läti, Eesti, Soome ja Poola ministrile kirja, kus ta soovitas neil kaaluda, kuidas piirata Valgevenesse ja Kaliningradi rajatavate ebaturvaliste tuumajaamade elektri importi. Üksnes Soome minister ei ole seda seisukohta toetanud. Poola energeetikaminister Krzysztof Tchorzewski ütles hijuti Masiulisele, et ebaturvaliste tuumajaamade elekter ei tohiks turule jõuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles