Kas kontrolli tugevdamine Austria-Itaalia piiril rikub vaba liikumise õigust? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Komisjon hindab, kas kavandatav põhjalikum piirkontroll Austria Brenneri piiripunktis rikub Schengeni tsooni vaba liikumise õigust.

Seoses Euroopa Liidu liikmesriikide püüdlustega tulla toime rändekriisiga, tegi Austria ettepaneku tugevdada piirikontrolli Brenneri kurus, mis on Austria üheks põhiliseks ühendusteeks Itaaliaga ning ka kõige tähtsam kaubandustee kahe riigi vahel.

Komisjon analüüsib, kas plaanitavad meetmed, mida Austria reedel Euroopa Liidu siseasjade komisjoni juhile Dimitris Avramopoulosele esitas, on praeguses olukorras  vajalikud ja proportsionaalsed. Itaalia valitsus leiab, et kuna sel aastal pole migrantide põhjasuunalise liikumise kasvu märgata, ei ole meetmed põhjendatud.

Kui komisjon leiab, et Austria rikub piirikontrolli tugevdamisega Schengeni vaba liikumise tsooni põhimõtet, võidakse Austria suhtes rakendada ka majanduslikke sanktsioone.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles