Brasiilia president lubas jätkata võitlust tagandamise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia president Dilma Rousseff
Brasiilia president Dilma Rousseff Foto: SCANPIX

Brasiilia president Dilma Rousseff lubas jätkata võitlust, reageerides pühapäeval parlamendi alamkojas korraldatud hääletusele tema tagandamisprotseduuri algatamise üle senatis.

«Mul on jõudu, vaimu ja julgust. Ma ei ole halvatud. Ma jätkan võitlemist ning ma võitlen nii, nagu olen seda kogu elu teinud,» ütles Rousseff televisioonis otse-eetris edastatud pöördumises.

Rousseffit süüdistatakse riigieelarvega manipuleerimises eesmärgiga suurendada föderaalkulutusi 2014. aasta tagasivalimiskampaania ajal ja veel kord 2015. aastal tõsise majandussurutise ajal.

Rousseff rõhutas, et alamkoja saadikud ei suutnud esitada ühtegi tõendit kuritegude kohta, mis nõuaksid tema tagandamist. Ta rõhutas, et tagandamisprotsess on riigipöördekatse.

«Hääletus oli vägivald tõe vastu, demokraatia vastu ja demokraatliku seaduse võimu vastu,» ütles ta.

Senat hääletab ilmselt mais selle üle, kas algatab tagandamisprotsessi presidendi vastu. Protsess võib kesta mitu kuud ja kui kaks kolmandikku senaatoritest toetab tagandamist, tuleb presidendil ametist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles