Abdeslam viidi üle teise vanglasse, kuna Belgia võimud ei soovi tema kontakti teise terroristiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam
Salah Abdeslam Foto: SCANPIX

Möödunud aasta novembris Prantsusmaal Pariisis aset leidnud terrorirünnakutes ainsana ellu jäänud ja tabatud Salah Abdeslam viidi Belgias ühest vanglast teise, kuna Belgia võimud ei soovi, et tal oleks võimalus astuda kontakti teise terrorismis kahtlustatava Mohamed Abriniga.

Belgia meedia teatel transportisid vanglaametnikud Mohamed Abrini möödunud laupäeval Brüsseli Forest´ vanglast Brugge vanglasse, kus varem oli Abdeslam. Abdeslam aga viidi Antwerpeni lähedale Bevereni karmi režiimiga vanglasse.

Belgia võimude teatel on Abdeslam Pariisi rünnakute elusolev võtmeisik ja selle tõttu ei tohi ta kokku puutuda teiste seni tabatud kahtlusalustega.

Abrini on see mütsiga mees, kes jäi 22. märtsil Belgias Brüsselis Zaventemi lennujaamas turvakaamera ette.

Ta kuulutati Prantsusmaal tagaotsitavaks kohe pärast Pariisi rünnakuid, kuna enne neid oli ta koos Abdeslamiga Belgia-Prantsusmaa piiril asuvas bensiinijaamas, kus turvakaamera nad jäädvustas.

Abdeslam suutis pärast Pariisi rünnakuid end neli kuud varjata enne, kui ta Belgiast märtsis tabati. Vastavalt Belgia ja Prantsusmaa kokkuleppele antakse Abdeslam kohtu alla Prantsusmaal.

13. novembril 2015 Pariisis toimunud rünnakutes hukkus 130 inimest ja umbes 370 sai vigastada, kui relvastatud enesetapupommitajad ründasid pariislaste ja turistide seas populaarseid kohvikuid, restorane ja kontsertsaali.

22. märtsil 2016 Brüsselis aset leidnud rünnakutes lennujaamas ja metroos kaotas elu 32 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles