Putin ja Porošenko arutasid Savtšenko ja kahe Vene sõjaväelase saatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina naislenduri Nadja Savtšenko toetusplakat Gruusia pealinnas Thbilisis.
Ukraina naislenduri Nadja Savtšenko toetusplakat Gruusia pealinnas Thbilisis. Foto: SCANPIX/REUTERS

Vene president Vladimir Putin ja Ukraina riigipea Petro Porošenko arutasid Venemaal vangimõistetud ja näljastreiki pidava Ukraina naislenduri Nadja Savtšenko ning kahe Ukrainas vangi mõistetud Vene sõjaväelase saatust, teatas Kreml eile õhtul.

«Käsitleti Nadežda Savtšenko küsimust, samuti Vene kodanike Aleksandr Aleksandrovi ja Jevgeni Jerofejevi saatust,» ütles Kreml pärast kahe riigipea telefonivestlust, kasutades Savtšenko venepärast eesnime.

«Presidendid leppisid kokku, et Ukraina peakonsul Doni-äärses Rostovis saab loa külastada lähitulevikus Savtšenkot,» lausus Kremli pressisekretär Dmitri Peskov.

Tema sõnul arutasid Putin ja Porošenko ka Ida-Ukraina olukorra lahendamise protsessi ja kahepoolsete suhete teemasid.

Porošenko on teinud ettepaneku vahetada Savtšenko kahe Vene sõjaväelase vastu, kes mõisteti esmaspäeval Ida-Ukrainas sõjapidamise ning terrorismi toetamise eest 14 aastaks vangi. Ukraina peab isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariike terrorirühmitusteks.

Foto: Scanpix/AFP

Ukraina kohus leidis eile, et kaks Vene teenistujat, Jevgeni Jerofejev (vasakul) ja Aleksander Aleksandrov, kes tabati möödunud aasta maikuus Ukraina territooriumilt, on süüdi terroriakti kavandamises. Allikas: AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles