Taliban ründab Kabuli kesklinnas luureagentuuri peakorterit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kabulis õhkis end täna varahommikul luureteenistuse peakontori lähistel Talibani enesetapuvõitleja, järgnes mässuliste tulevahetus Afganistani julgeolekujõududega.

Politseijuhi sõnul on hukkunute arv tõusnud 30-ni, vahendas AFP.

Varemalt ütles tervishoiuministeeriumi esindaja, et rünnakus on surma saanud seitse ja viga 327 inimest.

«Paljud vigastatud on tõsises seisundis,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Ismail Kawoosi AFP-le.

Foto: WAKIL KOHSAR/AFP

Pommirünnakus vigastada saanud afgaan röntgenilaual. FOTO: AFP/Scanpix

«Esimese plahvatuse korraldas autos liikunud enesetapupommar, üks või kaks enesetapupommarit osutavad endiselt vastupanu,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja Sediq Sediqqi AFP-le.

«Afganistani julgeolekujõud on rünnakupaiga täielikult isoleerinud,» sõnas ta.

Ohvritest seni teateid ei ole.

Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid väitis, et mässulistel õnnestus tungida riikliku julgeolekudirektoraadi (NDS) peakorterisse.

Afganistani ametnikud seda ei kinnitanud, ent NDS-i kompleksi lähistel oli kuulda ägedat tulistamist. Taliban reeglina liialdab sõjasaavutustega.

«Tänane terrorirünnak Kabuli Puli Mahmood Khani piirkonnas näitab selgelt vaenlase lüüasaamist otsevõitluses Afganistani julgeolekujõududega,» teatas presidendipalee avalduses.

«Mõistame karmilt hukka tänase terrorirünnaku Kabuli Puli Mahmood Khani linnaosas, mille tagajärjel paljud meie kaasmaalased on märtritena langenud või saanud haavata,» lisas ütles president Ashraf Ghani.

Taliban teatas läinud nädalal iga-aastase kevadpealetungi algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles