Taani pooldab Venemaa-vastaste sanktsioonide pikendamist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Taani nõuab seoses Donbassi olukorra teravnemisega Euroopa Liidu Venemaa-vastaste sanktsioonide pikendamist ega muuda oma seisukohta kuni Minski lepete täieliku täitmiseni, ütles Taani peaminister Lars Løkke Rasmussen teisipäeval.

«Tahaksin väljendada muret selle üle, et viimastel kuudel vägivald Ida-Ukrainas ägeneb. Loodan, et Normandia formaadis poliitilised läbirääkimised toovad teatava edu,» lausus Rasmussen koos Ukraina presidendi Petro Porošenkoga antud pressikonverentsil teisipäeval.

«Kinnitan teile, et Taani nõuab Euroopa Liidu Venemaa-vastaste sanktsioonide pikendamist, kuni Minski lepped on täielikult täidetud,» sõnas Rasmussen.

Peaministri kinnitusel toetab Taani Ukraina iseseisvust ja terviklikkust.

«Päris konflikti algusest on Ukraina toetanud Ukraina tugevdamist kaasates NATO fonde ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooni. Kirjutasin täna alla leppele, et saata Taani eksperdid Lääne-Ukrainasse toetama Kanada ekspertide missiooni,» ütles Rasmussen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles