Prantsusmaa pikendab riigis kehtestatud kriisiolukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orange telekommunikatsioonifirma juhataja Stephane Richard jalgpalliga Eiffeli torni kõrval seismas enne Euro 2016 promomist
Orange telekommunikatsioonifirma juhataja Stephane Richard jalgpalliga Eiffeli torni kõrval seismas enne Euro 2016 promomist Foto: SCANPIX

Prantsusmaa plaanib pikendada riigis kehtestatud kriisiolukorda, mis sai alguse pärast eelmise aasta novembris toimunud ISISe terrorirünnakuid Pariisis, veel kaheks kuuks, et kindlustada Euro 2016 jalgpalliturniiri turvalisus, teatas täna peaminister Manuel Valls, vahendab Reuters. 

«Olles silmitsi nii suure üritusega, peab see toimuma turvalises keskkonnas, kuid samas peab see olema ka pidustus… inimesed peavad olema rõõmsad, samas tundma ennast turvaliselt,» sõnas Valls France Info raadiole antud intervjuus.

«Kriisiolukord ei saa olla igavene, kuid taolise suure ürituse eel oleme otsustanud seda pikendada,» lisas ta oma otsust seletades.

Praegune kriisiolukord riigis annab politseile ja turvatöötajatele lisaõigusi, ka töötavad nad suurendatud koosseisuga. Kuu aja pikkune Euro 2016 jalgpalliturniir, mida võõrustab Prantsusmaa, algab 10. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles