Küsitlus: ELi kodanikud kardavad Brexitit rohkem kui britid ise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi ja Suurbritannia lipp
ELi ja Suurbritannia lipp Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu elanikud kardavad Suurbritannia lahkumist ühendusest rohkem kui britid ise, selgus täna avalikustatud uuringust kaks kuud enne rahvahääletust nn Brexiti üle.

Saksamaal toetas brittide jäämist ELi 78 protsenti küsitletutest, Hispaanias üle kahe kolmandiku küsitletutest ning Prantsusmaal umbes 60 protsenti.

Suurbritannias pooldas uuringufirma TNS korraldatud küsitluses ELi jäämist 38 protsenti vastanutest ning 34 protsenti pooldas lahkumist. 28 protsenti küsitletud brittidest ei osanud vastust anda.

Referendum Suurbritannia jäämisest ELi toimub 23. juunil.

Küsitluse järgi arvas 40 protsenti brittidest, et referendumil hääletatakse ELi jäämise poolt. 26 protsenti arvas, et rahvas toetab lahkumist.

Suurbritannia jäämist ühendusse ennustasid ka kõik teised küsitletud riigid peale prantslaste. 47 protsenti sakslastest, 48 protsenti hispaanlastest ning 44 protsenti poolakatest. 52 protsenti prantslastest eeldavad brittide lahkumist ning 48 protsenti jäämist.

TNSi korraldatud uuring viidi läbi 4.–14. aprillini Prantsusmaal, Saksamaal, Hispaanias, Poolas ning Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles