Indias kannatab põua tõttu 330 miljonit inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Indias kannatab põua käes umbes 330 miljonit inimest, teatas valitsus kolmapäeval.

Põud puudutab peamiselt kõige vaesemaid põllumehi. Kokku kannatab 10 osariigis vee- ja saagipuuduse käes veerand India elanikkonnast, teatas valitsuse esindaja PS Narasimha, kelle sõnul on põhjuseks kaks aastat järjest kestnud napid mussoonvihmad.

Narasimha sõnul piirati mõningates kogukondades joogivee tarbimist.

India kohalik meedia on viimastel nädalatel rohkelt kirjutanud külaelanikest, kelle kaevud on kuivanud ning kes kõnnivad pikki vahemaid joogivee saamiseks.

Riigis esitati ülemkohtule palve, milles nõutakse valitsuse abitegevuse suurendamist kõige rängema põua all kannatavates piirkondades.

Igal suvel sureb Indias kõrgete temperatuuride tõttu sadu  inimesi. Sel aastal on kuumad ilmad tabanud riiki tavalisest varem.

Viimaste kuude temperatuurid on viimase saja aasta kõige kõrgemad, teatas Orissa osariigi ametnik. Lähipäevadel kasvavad India meteoroloogiaameti andmetel temperatuurid osariigis 45 kraadini Celsiuse järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles