Saudi Araabia võtab 10 miljardit dollarit laenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Saudi Araabia võtab langenud naftatulu kompenseerimiseks välisriikide pankadelt 10 miljardit dollarit laenu, teatas Bloomberg News teisipäeval.

Viidates kolmele informeeritud allikale ütles Bloomberg, et see saab olema kuningriigi esimene riigilaen 15 aasta jooksul. Laenu võtab riik viieks aastaks ning tehing sõlmitakse kuu lõpus.

Allikate sõnul laenavad vahendeid USA, Euroopa, Jaapani ja Hiina pangad ning intressitase saab olema 120 baaspunkti kõrgem Londoni pankadevahelisest intressimäärast (Libor).

Eelmisel aastal oli Saudi Araabia eelarvedefitsiit 98 miljardit dollarit ning selleks aastaks prognoosib riik 87 miljardi dollari suurust puudujääki. Seni on riik puudujääke katnud reservidest, mille maht langes 2014. aasta lõpu 732 miljardi dollari tasemelt eelmise aasta lõpus 611,9 miljardi dollari tasemele.

Valitsus on siseturul väljastanud ka võlakirju 30 miljardi euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles