Euroopa Komisjon tegi ettepaneku anda Ukrainale viisavabadus ELiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (keskel), Euroopa Komisjoni pea Jean-Claude Juncker (paremal) ja Euroopa Nõukogu president Donald Tusk (vasakul) möödunud aasta aprillis Kiievis näitamaks toetust separatistide vastasele võitlusele Ida-Ukrainas.
Ukraina president Petro Porošenko (keskel), Euroopa Komisjoni pea Jean-Claude Juncker (paremal) ja Euroopa Nõukogu president Donald Tusk (vasakul) möödunud aasta aprillis Kiievis näitamaks toetust separatistide vastasele võitlusele Ida-Ukrainas. Foto: Scanpix/AFP

Euroopa Komisjon tegi täna Euroopa Liidu Nõukogule ja Euroopa Parlamendile ettepaneku tühistada Ukrainale kehtestatud viisapiirangud ja kanda Ukraina nende riikide sekka, kelle kodanikud saavad ühenduses liikuda viisavabalt.

«Täna täidame oma lubaduse ja teeme ettepaneku lühiajaliseks viisavabaks reisimiseks ELi biomeetriliste passidega Ukraina kodanikele,» lausus Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos Brüsselis pressikonverentsil.

Ettepanek tehti pärast komisjoni detsembrikuist hinnangut, et Ukraina täitis edukalt kõik talle viisarežiimi liberaliseerimise tegevuskavas pandud kohustused, teatas komisjon pressiteates.

Ettepaneku kohaselt peab Ukraina kodanikul Schengeni ruumis kuni 90 päeva viisavabalt viibimise õiguse kasutamiseks olema biomeetriline pass.

Ettepaneku kohaselt peab Ukraina kodanikul Schengeni ruumis kuni 90 päeva viisavabalt viibimise õiguse kasutamiseks olema biomeetriline pass.

Avramopoulose sõnul tahetakse ettepanekuga aidata kaasa inimestevaheliste kontaktide loomisele ning EL-Ukraina äri-, sotsiaal- ka kultuuriliste sidemete tihenemisele. «Olen väga rahul saavutatud eduga. See on väga oluline saavutus Ukraina kodanikele ning loodan, et Euroopa Parlament ja (Euroopa Liidu) nõukogu kiidavad meie ettepaneku peatselt heaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles