USA ohvitser: intsidendid vene lennukitega on väga ohtlikud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TASS/Scanpix

Sarnastel intsidentidel nagu sellel, mis leidis aset Läänemerel Vene sõjalennuki ning USA sõjalaeva USS Donald Cooki vahel, võivad olla katastroofilised tagajärjed, sõnas sõjalaeva komandör Matthew Powel kolmapäeval.

«Kui sõjalennukid lähenevad laevale ning ei vasta kutsungitele, siis on see küllaltki ohtlik. Me suudame lennuki tuvastada. Me võime teha ka selgeks, kas see on relvastatud või mitte,» sõnas Powel Lätis ajakirjanikele.

«Kuid madalalt ning lähedalt mööduvad lennukid võivad olla ohtlikud. Vene pommitajad ei vastanud meile, seega me ei teadnud, mis nende taotlus oli. Sellistel situatsioonidel on alati potentsiaali muutuda õnnetuseks, mis võib omakorda osutuda katastroofiks,» lausus ta Riias.

Vene sõjalennukid tekitasid läinud nädalal mitu ohtlikku vahejuhtumit Läänemerel, sooritades USA sõjalaevast USS Donald Cook ohtlikke ülelende ning lennates ohtlikult lähedale ka Ühendriikide sõjalennukile.

USA sõjalaev oli ühisõppustel Poola mereväega. Vene lennukid lendasid üle laeva 100 meetri kõrguselt.

USS Donald Cook saabus teisipäeval Riia sadamasse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles