Päästetud: Vahemerel uppus umbes 500 põgenikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Vahemerel päästetud migrantide sõnul uppus teel Euroopasse alus, mille pardal oli umbes 500 inimest, teatas ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) kolmapäeval.

Somaaliast, Etioopiast ja Egiptusest pärit 41 põgenikku teatasid pealt nähtud laevahukust Vahemerel, edastas agentuuri esindaja Carlotta Sami.

Väiksest paadist päästetud põgenikud kirjeldasid «suurt laevahukku Vehemerel, mis nõudis umbkaudu 500 inimese elu,» ütles Sami.

Ellujäänute - 37 mehe, kolme naise ja kolmeaastase lapse - sõnul läks Liibüast Tobruki lähedalt suure, kuid merekõlbmatu alusega merele 100-200 inimest.

«Keset merd tõid smugeldajad väiksema paadiga reisijaid juurde. Ülekoormatuse tõttu läks suur paat põhja,» vahendas Sami pääsenute juttu.

Ellujäänud triivisid merel, kuni nad 16. aprillil päästeti. Järgmisel päeval jõudsid nad Kreekasse Kalamatasse, ütles ÜRO põgenikeagentuur.

Rändetulv Liibüast Itaaliasse on viimastel kuudel tunduvalt suurenenud.

Liibüa on olnud pikka aega platvorm Euroopasse parema elu poole püüdlevatele migrantidele. Smugeldajad on alates diktaator Muammar Gaddafi kukutamisest 2011. aastal end Liibüas sisse seadnud ning äritegevust laiendanud.

Itaalia siseministeeriumi teatel oli neljapäeva hommikuse seisuga tänavu riiki saabunud 23 739 inimest. Eelmise aasta 14. aprillil oli sama näit 19 589.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles