Ukraina justiitsminister: meil on Savtšenko kojunaasmiseks vajalikud dokumendid valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadja Savtšenko möödunud kuul Venemaal Doni-äärses Rostovis Donetski kohtus.
Nadja Savtšenko möödunud kuul Venemaal Doni-äärses Rostovis Donetski kohtus. Foto: SCANPIX

Ukraina justiitsministeerium sai valmis kõik vajalikud dokumendid vangistatud sõjaväepiloodi Nadja Savtšenko kojunaasmiseks, teatas Facebook’is justiitsminister Pavel Petrenko.

Petrenko sõnul tegeleb ministeerium taotlusega, mille nad said Savtšenko käest. Sõjaväepiloot võib kodumaale tagasi jõuda 1983. aastast pärit karistatud isikute üleandmise konventsiooni alusel, kirjutab RBK.ru.

«Kõik vajalikud dokumendid, mis puudutavad asja juriidilist poolt, oleme valmis teinud. Kuid konventsiooniga seoses on ette nähtud teatud bürokraatlikud protseduurid,» teatas Petrenko.

Mehe sõnul on ministeerium otsustanud lubada tagatiste saamiseks ja tähtaegadest kinnipidamiseks oma diplomaatidel teha Vene poolega koostööd. «Niipea, kui nad informeerivad meid oma poole töö tulemustest, laseme kohe vajalikud õiguslikud mehhanismid käiku,» teatas minister.

«See, et Kiiev üritab Savtšenkot tagasi kodumaale saada,» teatas Petrenko üleeile. Siiski manitses ta Ukraina poliitikuid mitte ülemäära valjult Savtšenko võimaliku naasmise teemal sõna võtma. «Igasugune mõtlematu avaldus võib läbirääkimisprotsessi tõsiselt mõjutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles