Grybauskaitė: loodame Saksamaa rolli suurenemist Baltimaade kaitses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa president Joachim Gauck võõrustas täna Berliinis Leedu presidenti Dalia Grybauskaitet.
Saksamaa president Joachim Gauck võõrustas täna Berliinis Leedu presidenti Dalia Grybauskaitet. Foto: Scanpix/AP

Saksamaal visiidil viibiv Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles täna, et loodab Berliini rolli suurenemist Baltimaade julgeoleku tagamisel.

Pärast kohtumist president Joachim Gauckiga selgitas Grybauskaitė, et Saksamaa toetab Leedu püüdlust saavutada NATO sõjalise kohaloleku suurendamine Ida-Euroopas.

«Arvan, et meil on Saksamaa mõistmine ja selline toetus ka - Baltimaades ja Leedus peavad asuma just täiendavad heidutusjõud ja me loodame, et Saksamaa suurendab oma juhtkohta just selles osas,» ütles Leedu riigipea ajakirjanikele.

Ta ütles, et lähikuudel saabub Leetu kõrgetasemeline Saksa sõjaväedelegatsioon.

President mainis ka, et tänaseid Vene-NATO konsultatsioone Brüsselis ei maksa pidada koostöö taastamiseks.

«Hindaks seda pigem sidemete, kuid mitte mingil juhul koostöö taastamiseks. Tegelikku koostööd ei tehta ja ilmselt ei tehta ka lähiajal, kuni me näeme Venemaa sellist käitumist,» sõnas Leedu president.

«See, et Venemaa näitas enne seda kohtumist just meie piirkonnas üles jultunud, ründavat ja provokatiivset käitumist, räägib vaid sellest, et Venemaa läheneb läbirääkimistele jõunäitamisega ja ebakonstruktiivselt. Loodan väga, et neid tõsiasju nägid- kuulsid ka teised NATO liikmed,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles