USA eriüksus korraldas operatsiooni ISi juhtliikme vastu Iraagis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IS.
IS. Foto: STRINGER/REUTERS

USA eriüksus korraldas Iraagis operatsiooni sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) tähtsa juhi vastu, teatas Pentagon kolmapäeval.

Pühapäeval Iraagi põhjaosas läbiviidud operatsiooni sihtmärk oli Suleiman Abd Shabib al-Jabouri, ütles USA relvajõudude kõneisik Bagdadis kolonel Steve Warren.

Al-Jabouri oli «üks ISILi sõjalistest emissaridest ning ISILi sõjanõukogu liige,» ütles Warren Pentagoni ajakirjanikele, kasutades ISi teist nimekuju.

«Al-Jabouri kõrvaldamine nõrgendab ISILi juhtvõrgustikku ning mõjutab nende võimekust koordineerida rünnakuid ja kaitsta ISILi tugipunkte,» lisas ta.

Kurdistani regionaalne julgeolekunõukogu ütles avalduses, et al-Jabouri hukkus haarangus, mis kurdide sõnul leidis aset esmaspäeval.

«Al-Jabouri, keda tunti ka kui Abu Saif, oli ISILi sõjanõukogu liige, juhtides rühmituse tegevust Lõuna-Mosulis ja Makhmouris. Ühisoperatsiooni käigus sai surma ka kaks tema abi,» märgiti avalduses.

Operatsiooni viisid läbi kurdi võitlejad ja USA eriüksuslased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles