Pildid ja video: Mehhiko naftatöötlustehase plahvatuses hukkus vähemalt kolm ja sai kannatada rohkem kui 100 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko kaguosas Veracruzi osariigis asuvas naftatöötlustehases toimus tugev plahvatus, mille tagajärjel hukkus vähemalt kolm ja sai vigastada umbes 136 inimest.

Sadamalinnas Coatzacoalcos asuv tehas kuulub Mehhiko riiklikule naftafirmale Pemex, edastab BBC.

Politsei ja päästetöötajad evakueerisid naftatöötlustehase lähedal elavad inimesed ning koolid, asutused ja ärid suleti. Neil, keda ei evakueeritud, paluti siseruumidesse jääda, kuna põlengust tekkinud suitsu tõttu on õhk saastunud.

Mehhiko meedia ja naftafirma Pemex teatel leidis plahvatus aset eile pärastlõunal. Veracruzi osariigi kuberneri Javier Duarte andmetel oli plahvatust kuulda kümne kilomeetri kaugusele.

Pemexi esindajate teatel said tuletõrjujad põlengu kontrolli alla hilisõhtuks ning136 kannatanust jäi tänaseks haiglasse veel 88, kellest 13 seisund on kriitiline.

Emafirma Pemex teatas Mehhiko meediale, et Coatzacoalcos asuva tehase, kus toodetakse ohtlikku kemikaali vinüülkloriidi, eest vastutab nende tütarettevõte Mexichem.

Pemexi tehastes on viimastel aastatel olnud mitu plahvatust. 2012. aasta septembris toimus plahvatus Mehhiko põhjaosas Tamaulipas asuvas tehases ja siis hukkus 33 inimest.

2013. aasta jaanuaris leidis plahvatus aset Pemexi põhitehases, mis asub Mehhiko pealinnas Mexicos ning siis kaotas elu 37 inimest.

Lisaks oli möödunud aastal selle firma Mehhiko lahe äärsetes tootmisüksustes mitu tulekahju ning selle aasta veebruaris hukkus Veracruzi osariigis asuvas teises tehases tulekahju tõttu üks tööline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles