Soome imaam kaitses moslemipoiste käesurumisest keeldumist: range piir on tõmmatud selguse huvides (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome tabloid Ilta-Sanomat avaldas täna esilehel uudise, kus kohalik moslemivaimulik põhjendas islamiusuliste kommet vastassugupoolega füüsilisest kontaktist hoiduda. Uudise aluseks oli Šveitsis esile kerkinud vastuoluline teade ühe Süüria pere asüülitaotluse kohta, mis  lükati väidetavalt sellepärast tagasi, et perekonna kaks teismelist poissi keeldusid õpetajal kätt surumast.

Soome imaam Abbas Bahmanpour sõnas Ilta-Sanomatele, et islamil on väga ranged kasinusnõuded, millest ühe väljenduseks on vältida igasugust füüsilist kontakti vastassugupoole esindajaga.

«See range piir on tõmmatud selguse huvides. Muidu võivad mõtted hakata kanduma suunas,  kas ka kallistamine on lubatud, kui juba käepigistused on, kas suudlemine on lubatud, kui juba kallistamine on, ja nii edasi,» selgitas Bahmanpour.  

Soome islaminõukogu asejuht Pia Jardi sõnul käsitavad moslemid mittepuudutamisreeglit erineva rangusastmega ning Soome tervitamistavadest kinnipidamine või neist keeldumine on igaühe isiklik valik.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles