Ukraina luure: Donbassis hukkus kolme päevaga seitse Vene sõdurit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur Dnepri pataljonist kontrollib Donbassis paika, kus Vene armee lasi õhku Ukraina hoiatusradari.
Ukraina sõdur Dnepri pataljonist kontrollib Donbassis paika, kus Vene armee lasi õhku Ukraina hoiatusradari. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjaväeluure teatas uutest kaotustest Donbassis tegutsevate Vene sõjaväelaste seas, samuti sõdurite massilisest erru- ja Venemaale tagasiminekust.

Sõjaväeluure veebileht edastas, et 18. aprillil sai Zaitseve lähikonnas diversiooni-luurerühma väljatungis surma viis ja haavata üheksa Venemaa 1. armeekorpuse 3. (Gorlivka) üksikmotolaskurbrigaadi sõjaväelast.

20. aprillil hukkus üks 2. armeekorpuse 7. (Debaltseve) üksikmotolaskurbrigaadi sõjaväelane ja üks 11. (Makijivka) üksikmotolaskurpolgu sõjaväelane, samuti sai haavata üks 9. (Novoazovski) merejalaväe üksikmotolaskurpolgu võitleja.

Lisaks toodi tol päeval Donetski Kalinini-nimelise oblastihaigla surnukuuri kolme hukkunu laibad ja Vene sõjaväehospitaliks eraldatud osakonda kolm haavatud Vene sõjaväelast 1. (Komsomolske) üksikmotolaskurbrigaadi luureüksusest.

Luure edastas ka, et 19. aprillil avaldasid oma komandörile umbusaldust ja kirjutasid errumineku- ja Venemaale naasmise raporti Venemaa 2. armeekorpuse 6. (Stahhanovi) motolaskurpolgu 19 sõjaväelast.

«Tuvastati järjekordsed moona ja haubitsate, miinipildujate ja granaadiheitjate tarned Venemaalt. Ilovaiski raudteejaama saabus viiest vagunist koosnev ešelon 122 mm mürskude, 120 mm miinide ja granaadiheitjalaengutega,» seisab luure teadaandes.

Ukraina edastas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooni esindajatele teabe 120 mm raketiheitjate Grad ja üle 100 mm suurtükisüsteemide olemasolust Lozivske, Jassõnivka, Makijivka ja Sahhanka kandis.

Venemaa eitab jätkuvalt oma sõdurite viibimist Donbassis ja kinnitab, et ei ole Ukraina konflikti osapool.

Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak ütles eile, et Donbassis on umbes 7000 Vene sõjaväelast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles