Lukašenko: Valgevene huvitub Venemaast, kuid lääski pole ükskõik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka ütles täna, et Valgevenel püsib tohutu huvi Venemaa vastu, kuid lääski pole ükspuha.

«Meie tohutud huvid püsivad Venemaa tasandil. Kuid ka kõrgtehnoloogiline lääs ei ole meie jaoks ükspuha. Euroopa Liit on juba meie suurim kaubanduspartner. Kas mul on võimalik nendest huvidest mitte hoolida? Loomulikult ei ole,» ütles Lukašenka iga-aastases pöördumises rahvuskogu ja valgevenelaste poole.

Ta rõhutas, et tema riiki ei saa süüdistada mitmesuunalises poliitikas. «Mis, kas me peame NATO-ga kõrgel tasemel läbirääkimisi nagu Venemaa? Embleme, lepime kokku? Ei. Kas meil on sõlmitud leping EL-iga assotsieerumiseks? Ei. Nii et ei maksa meile midagi ette heita,» ütles president.

«Me oleme iseseisev ja sõltumatu riik. Me viime juba mitukümned aastat ellu mitmesuunalist poliitikat. Ja me ei ole kunagi tekitanud muret oma naabritele ega kavatse seda ka teha. Kuid me tahame, et meisse suhtutaks samamoodi ja austataks,» rõhutas riigipea.

«Elagem sõbralikult,» võttis Valgevene president oma jutu kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles