Netis Soome ministreid ähvardanud mees jäi karistuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ekspeaminister Matti Vanhanen (vasakult teine) ja rahandusminister Jyrki Katainen.
Soome ekspeaminister Matti Vanhanen (vasakult teine) ja rahandusminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Soome kohus lükkas täna tagasi internetis endist peaministrit Matti Vanhaneni ja rahandusminister Jyrki Kataineni tappa ähvardanud mehe vastu esitatud süüdistuse.

Süüdistuse kohaselt kirjutas mees internetti teksti, milles ta ähvardas Vanhaneni ja Kataineni maha lasta. Ühtlasi teatas ta kavatsusest lasta õhku kogu parlament, vahendas YLE.

Süüdistuse tagasi lükanud Helsingi ringkonnakohtu sõnul ei leidnud aga tõendust, et ministrid oleksid oma turvalisuse pärast kartnud. Samuti ei ilmnenud kohtu sõnul, et tekstist oleks tekkinud oht avalikule korrale.

Prokurör nõudis mehele ebaseadusliku ähvarduse ja avaliku kuriteole õhutamise eest tingimisi vabadusekaotust. Süüalune ise ütles, et ähvardus oli mõttevälgatus, mille ta sai mais telerist parlamendi istungit vaadates.

Vanhanen ega Katainen mehe karistamist ei nõudnud.

Sarnases, kuid eraldi süüasjas otsustas Pirkanmaa ringkonnakohus detsembris karistada immigratsiooniminister Astrid Thorsi internetis ähvardanud meest rahatrahviga. Tolles juhtumis mõisteti kohtualune süüdi au haavamises, ebaseaduslikus ähvardamises ja rahvusrühma vastu suunatud kihutustöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles