Merkel sai preemia liidrirolli eest Euroopas (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantsler Angela Merkel pidamas tänukõnet pärast auhinna üleandmistseremooniat täna Hollandis, Middelburgis.
Kantsler Angela Merkel pidamas tänukõnet pärast auhinna üleandmistseremooniat täna Hollandis, Middelburgis. Foto: Scanpix/AFP

Saksa kantslerile Angela Merkelile anti täna üle preemia liidrirolli eest ajal, mil Euroopat on tabanud mitmed kriisid alates majandussurutisest kuni põgenikevooni.

Merkelile andis Rahvusvahelise Nelja Vabaduse Auhinna üle Hollandi peaminister Mark Rutte, tseremoonia leidis aset Hollandis Middelburgi linnas.

Merkel rõhutas üritusel peetud kõnes, et rändekriis puudutab Euroopa väärtusi erilisel viisil.

Ta kiitis ELi lepet Türgiga migrantide tagasisaatmise ja vastuvõtmise üle, väites, et see on võtmetähtsusega meede Euroopa püüdlustes tulla toime pretsedenditu põgenikevooga.

«Liiga palju inimesi on pagedes oma elu kaotanud,» sõnas ta. «EL-i ja Türgi lepe ei oleks saanud tulla liiga vara. Nüüd on oluline, et me jätkame oma jõupingutusi eriti selles vallas, mis puudutab põgenike ümberjaotamist Euroopas ning ühise lähenemiseni jõudmist püüdlustes põgenemise ja väljaheitmise põhjuste väljajuurimisel,» sõnas ta.

Nelja Vabaduse preemiat annab välja Hollandis asuv Roosevelti Fond ning Franklin ja Eleanor Roosevelti Instituut New Yorgis.

Autasu on varasemalt teiste seas pälvinud USA presidendid Harry Truman ja John F. Kennedy, Lõuna-Aafrika Vabariigi liider Nelson Mandela ja endine ÜRO peasekretär Kofi Annan.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles