Donald Trump lubas hakata «korralikuks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA ja Briti meedia teatel toimus kinniste uste taga USA vabariiklaste partei kohtumine, kus kõne all oli presidendikandidaat Donald Trumpi käitumine ja suhtumine.

Trump lubas vabariiklaste juhtidele, et ta muudab oma imidžit ning hakkab «korralikuks».

Uudisteagentuuri AP andmetel edastas ärimehest poliitikuks saanud Trump vabariiklaste juhtidele teate suhtumise muutuse kohta oma nõunike vahendusel.

Trump on vabariiklastest kandidaatide seas seni kõige edukam olnud, kuid Vabariikliku partei juhtidele teeb see meelehärmi, sest nad arvavad, et tegelikult peletab Trump oma äärmusliku suhtumisega toetajaid eemale, mitte ei too neid juurde.

Trumpi nõunikud edastasid vabariiklaste juhtidele, et Trumpi imdžit muudetakse ja ta etteasted muutuvad tõsisemaks.

Trumpi juhtivnõunik Paul Manafort teatas vabariiklaste juhtidele, et Trumpi kaardiks on ta tugev ja kindel isiksus, kuid alati ei saa seda esikohale seada ning tulevikus arvestatakse sellega.

Trumpi maine on väga madal naiste silmis, sest ta tegi naiste arvates ebasobivaid märkusi naistesse suhtumise, abordi ja rivaalist kandidaadi Ted Cruzi abikaasa teemal. Samuti ei poolda teda rahvusvähemused, kuna ta tegi ettepaneku ehitada USA-Mehhiko piirile tara, mis takistaks illegaalseid sisserändajaid ning mitte lubada enam moslemeid USAsse.

USA valimiskampaania vaatlejate arvates on Trumpi etteastetest oodata muutusi ja ta sõnavõtud on tulevikus mõõdukamad.

Trump on varem süüdistanud Vabariikliku partei juhte tema vastu töötamises ja teistele kandidaatidele tee sillutamises võidu suunas.

USA presidendivalimised toimuvad selle aasta novembri esimesel teisipäeval. Ametisoleva presidendi Barack Obama ametiaeg lõpeb 20. jaanuaril 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles