Venetsueela kehtestas igapäevased voolukatkestused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Lõuna-Ameerikas asuv Venetsueela võttis riiki ahistava energiakriisi tingimustes vastu radikaalse otsuse: igal päeval peavad elanikud saama hakkama neli tundi ilma elektrita.

Piirangud kestavad 40 päeva, kuni üritatakse leida lahendus riigi peamist energiaallikat – hüdroelektrijaamu – vaevavale põuale. Tegu on viimase suurema tagasilöögiga Venetsueela majandusele, mis kannatab juba niigi oma peamise ekspordiartikli nafta madalate maailmaturu hindade all.

Kriis on avaldanud mõju ka riigi peamisele õlletootjale Polarile, mis lubas katkestada töö seetõttu, et puuduvat raha linnaste ostmiseks välismaalt. Juba varem sel aastal anti käsk kaubanduskeskustele, et need piiraksid oma lahtiolekuaegu ning säästaksid seeläbi elektrit.

Paljud ärimehed ja opositsioonipoliitikud süüdistavas kriisis valitsejate majanduslikku saamatust, eriti aastani 2013 valitsenud sotsialistliku presidendi Hugo Chávezi otsuseid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles