Allikas: Savtšenko võidakse vahetada välja «paketipõhimõttel»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savtšenko toetusmeeleavaldus Kiievis Moskva suursaatkonna ees.
Savtšenko toetusmeeleavaldus Kiievis Moskva suursaatkonna ees. Foto: Scanpix/AP

Venemaal 22 aastaks vangi mõistetud Ukraina lendur ja raadasaadik Nadja Savtšenko võidakse vahetada Ukrainas kinnivõetud venemaalaste vastu «paketipõhimõttel», ütles informeeritud allikas Interfaxile.

«Praegu käivad kõikide kanalite kaudu väga pingelised ja viljakad läbirääkimised, ei ole välistatud, et lepitakse kokku vahetuses «paketipõhimõttel» rühm rühma vastu,» ütles agentuuriga vestelnu.

Mis puutub USA vanglates viibivaid Viktor Buti ja Konstantin Jaroštšenkot, on olemas tõenäosus nende vahetamiseks vastastikususe põhimõttel, lisas allikas.

Ukraina justiitsminister ütles teisipäeval Pavlo Petrenko, et tema ametkond esitab kahe lähima päeva jooksul dokumendid Venemaal süüdimõistetud Savtšenko võimalikult peatseks tagasitoomiseks kodumaale. Samas loodab justiitsministeerium ka Savtšenko kodumaale tagasitoomise protsessi poliitilise ja diplomaatilise osa toimimisele. Kolmapäeval sai teatavaks, et Venemaa justiitsministeerium sai Ukraina kolleegidelt päringu, milliseid dokumente nad vajavad Savtšenko Kiievile välja andmiseks.

Eile ütles Petrenko, et ta saatis Venemaaa justiitsministeeriumile päringu Savtšenko üleandmise kohta, kuid võimalikud on ka teised tema kodumaale tagasisaatmise mehhanismid - diplomaatilised ja poliitilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles