Allikas: Brüsseli ründaja hoidis kinni ISISe pantvange

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Najim Laachraoui.
Najim Laachraoui. Foto: SCANPIX/REUTERS

Brüsseli lennujaamas ennast õhkinud Najim Laachraoui hoidis äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) ridades pantvangis mitut prantslast, teatasid täna juurdlusega seotud uurijad.

Ühe allika andmeil rööviti prantslased Süürias 2013. ja 2014. aastal. Pantvangis olnud isikute sõnul kasutas Laachraoui nime Abou Idriss.

Üks röövitud ajakirjanikest tuvastas Abou Idrissi kui Najim Laachrauoui, sõnas tema advokaat Marie-Laure Ingouf.

Laacharoui reisis Süüriasse 2013. aasta veebruaris, mil liitus ISISega.

Kuni 2015. aasta septembrini polnud belglasest teateid, kuni ta registreeriti valenime all Austria ning Ungari piiril.

Laachraoui (24) oli üks enesetaputerroristidest, kes õhkis ennast Brüsseli lennujaamas 22. märtsil. Kokku hukkus terrorirünnakutes sel päeval 31 inimest.

Samuti on uurijad väidetavalt leidnud asitõendeid, mis seovad teda Pariisi terrorirünnakutega novembris. Teadete kohaselt vastutas Laachraoui Belgias ning Prantsusmaal kasutatud lõhkekehade valmistamise eest.

Pantvangid on tuvastanud ka teise valvuri, Mehdi Nemmouche, kes viibib vanglas juudimuuseumi ründamise eest 2014. aastal.

Kolmas valvur Salim Benghalem on mõistetud Prantsusmaal süüdi IS-i heaks värbamises. Ka USA võimude poolt tagaotsitav Benghalem vangistuses ei viibi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles