Egiptuses on valitsusvastase meeleavalduse eel vahistatud 59 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja Kairos
Meeleavaldaja Kairos Foto: SCANPIX

Egiptuses on ülehomseks kavandatud valitsusvastase meeleavalduse eel kinni peetud mitukümmend aktivisti, ütles advokaatide organisatsioon.

Advokaadid avaldasid nimekirja, milles on üleeilsest alates Kairo kohvikutes ja kodudes kinni võetud 59 inimese nimed. Nende sõnul vahistamised jätkuvad.

Opositsioonirühmitused, nende hulgas 6. aprilli liikumine, mis juhtis 2011. aastal toonase presidendi Hosni Mubaraki kukutanud rahvaülestõusu, on kutsunud egiptlasi avaldama meelt valitsuse otsuse vastu anda kaks Punase mere saart Saudi Araabiale.

President Abdel Fattah al-Sisi samm on äratanud Egiptuse elanike seas pahameeletormi, presidenti süüdistatakse Siinai ja Araabia poolsaart eraldava Tīrāni väin saarte mahamüümises Saudi investeeringute eest.

Eelmisel reedel võttis viimase kahe aasta suurimast protestiaktsioonist Kairos osa üle 1000 inimese, kes nõudsid režiimi kukutamist. Politsei ajas rahvahulga pisargaasiga laiali.

Meelt avaldama kutsusid nii ilmalikud kui islamiaktivistid ning algselt saaretehingu vastu suunatud demonstratsioon kasvas üle laiemaks protestiks Sisi valitsuse vastu.

Viimastel päevadel kinni peetud inimeste hulgas on tuntud inimõigusaktivist ja advokaat Haitham Mohamedin, ütles tema ametivend Rajia Amrane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles