Süürias hukkus enesetapurünnakus tähtis islamistide komandör

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahrar al-Shami võitlejad
Ahrar al-Shami võitlejad Foto: AP / Scanpix

Süüria mõjuka islamistliku rühmituse Ahrar al-Sham tähtis komandör hukkus laupäeva õhtul Idlibi provintsis enesetapurünnakus, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

"Ahrar al-Shami personaliülem Majed Hussein Al Sadeq sai koos veel kolme võitlejaga surma enesetapurünnakus rühmituse peakorteri vastu Binnishi linnas," ütles keskus avalduses.

"Tundmatu isik parkis oma mootorratta peakorteri lähedal, jalutas siis rühma Ahrar al-Shami võitlejate juurde ja õhkis oma pommivöö," lisas keskus teates.

Esialgu ei ole teada, kes rünnaku korraldas.

Sadeq, keda tunti ka Islam Abou Husseinina, oli opositsiooni ridadesse üle läinud Süüria armee ohvitser. Ta oli Ahrar al-Shamis mitmel ametikohal, enne kui sai personaliülemaks.

Ahrar al-Sham on üks Süüria kõige mõjukamaid mässuliste rühmitusi. Ekspertide sõnul rahastavad 2011. aastal loodud organisatsiooni Türgi ja Pärsia lahe äärsed riigid.

Ahrar al-Sham on nn Vallutusarmee juhtliige. See allianss kontrollib Süüria loodeosas asuvat Idlibi provintsi koos Al-Qaedale lojaalse Al-Nusra Rindega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles