Türgi arreteeris Hollandi ajakirjaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Hollandi päevaleht Metro teatas, et lehe hollandi-türgi päritolu kolumnist peeti laupäeval kinni Türgis president Recep Tayyip Erdoğani kohta tehtud Twitteri-postituse tõttu.

Türgi päritolu ajakirjanik Ebru Umar jõudis säutsuda, et politsei on tema ukse taga ja ta toimetatakse kuurortlinna Kuşadası politseijaoskonda. «Ma ei viibi vabaduses, läheme haiglasse arstlikule ülevaatusele enne, kui mind viiakse prokuröride juurde,» kirjutas ta.

Umar kirjutas Metro veergudel diplomaatilisest tülist Türgi ja Hollandi vahel ning riputas osa sellest ka Twitterisse.

Hollandi välisministeerium säutsus omalt poolt, et amet on tihedas kontaktis Umari ja kohalike võimudega ning Istanbulis asuv suursaatkond tegeleb juhtumiga aktiivselt.

Türgi võimud on algatanud ligi 2000 hagi inimeste vastu, keda süüdistatakse Erdoğani solvamises.

Umar peeti kinni samal ajal, kui Türgis viibisid Saksa kantsler Angela Merkel ja Euroopa Liidu kõrged ametnikud, et kindlustada Ankaraga sõlmitud rändekokkuleppe täitmine. Inimõiguslased on teinud EL-i juhtidele etteheiteid, et nad ei ole tõstatanud Türgiga suheldes sõnavabaduse küsimust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles