Süüriast Türki tulistatud raketid tapsid inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakett. Pilt on illustratiivne
Rakett. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Türgi piirilinna Kilist tabasid pühapäeval Süüriast tulistatud viis raketti, surma sai üks ja viga 26 inimest, teatas Türgi asepeaminister Yalçın Akdoğan.

Kaks raketti tabasid pühapäeva hommikul Okçulari linnajagu ning selle tagajärjel sai viga kuus süürlast ja 10 türklast, lausus Akdoğan.

Pärastlõunal tabas linna veel kolm raketti, tappes ühe ja haavates 10 inimest.

Kohalikud elanikud marssisid protesti märgiks Kilise kuberneri kontori suunas, kuid politsei ajas nad veekahuritega laiali, kirjutas päevaleht Hürriyet. Linnavõimud on meeleavaldused ja protestid ära keelanud.

Türgi avas Süürias asuvate sihtmärkide pihta vastutule ning «nende sekkumine jätkub», lausus Akdoğan.

Asepeaministri sõnul on alates 18. jaanuarist tulistatud Kilise pihta 45 raketti, mis on nõudnud 16 inimelu. Vähemalt 62 on saanud viga, lisas ta.

Kilise lähistel Süüria poolel asuvatel aladel sõdivad omavahel valitsusvastased mässulised, kurdid ja äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad. Kilise kuberneri sõnul on enamik linna tabanud rakettidest tulistatud ISi kontrollitud aladelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles