Koalitsioon: Jeemeni operatsioonis tapeti üle 800 Al-Qaeda liikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi piirivalvetorn piiril Jeemeniga.
Saudi piirivalvetorn piiril Jeemeniga. Foto: SCANPIX

Jeemeni lõunaosas tapeti pealetungis Al-Qaeda positsioonidele üle 800 mässulise, teatas Saudi Araabia juhitav koalitsioon.

«Operatsiooni tulemusel sai surma rohkem kui 800 Al-Qaeda liiget ja mõned nende liidrid, veel mõned põgenesid,» teatasid koalitsiooni komandörid Saudi Araabia uudisteagentuuri SPA edastatud avalduses.

Operatsiooniga vabastati Mukalla linn ja selle läheda asuv naftaterminal, mis olid olnud Al-Qaeda kontrolli all alates eelmise aasta aprillist.

«Me sisenesime (Mukalla) kesklinna ja ei kohanud vastupanu Al-Qaeda võitlejatelt, kes olid taandunud läände Hadramawti ja Shabwa provintsi kõrbepiirkonna suunas,» ütles ametnik telefoni teel AFP-le.

Anonüümseks jääda soovinud ametnik ütles, et Mukalla elanikud olid kutsunud džihadiste säästma linna lahingutega kaasnevast hävingust ning taanduma. Linnas elab umbes 200 000 inimest.

Jeemeni armeeallikad ütlesid, et operatsioonis kasutati Araabia Ühendemiraatide sõjatehnikat ja sõidukeid ning Mukalla vabastamisest võtsid osa ka emiraatide üksused.

Araabia Ühendemiraatide ametnikud ei ole seda teadet kinnitanud.

Operatsiooni käigus vabastati ka Shehris asuv Mina al-Dhaba naftaterminal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles