Video: USAs abiellub 90-aastane ekssenaator endast 50 aastat noorema poiss-sõbraga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harris Wofford oma naise Clare Woffordiga 1992. aastal
Harris Wofford oma naise Clare Woffordiga 1992. aastal Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Pennsylvania osariigi endine senaator, kes nüüdeks on 90-aastane, abiellub oma pikaajalise, temast 50 aasta noorema meessoost elukaaslasega.

Aastatel 1991 – 1995 senaator olnud Harris Wofford paljastas oma abiellumisplaani väljaandele The New York Times.

Wofford paljastab intervjuus, et ta armastas väga oma abikaasat Clare´i, kes suri 20 aastat tagasi vähki ning kuidas tollane USA president Bill Clinton talle isiklikult helistas, et kurb uudis teatada.

Woffordi sõnul ei uskunud ta, et pärast naise surma uuesti armub ja armastada suudab. Kuid 70. eluaastate keskel kohtus ta Matthew Chartoniga, kes oli siis 25-aastane.

«Me reisisime tööalaselt palju koos nii USAs kui Euroopas ning meist said sõbrad. Tundsime, et meie vahel on säde ja ühel hetkel oli sõprusest saanud armastus. Tundsin viimati midagi nii tugevat oma naise Clare`iga,» meenutas ekssenaator.

Woffordi ja nüüd 40-aastase Charltoni pulmad toimuvad selle nädala lõpul.

USA kõikides osariikides saavad samasoolised abielluda alates 2015. aasta juunist, kui riigi kõrgem kohus kiitis heaks president Barack Obama algatatud seadusemuudatuse.

«Olen 90-aastane ja elan ajal, mil abielu on muutunud laiahaardelisemaks ja sügavamaks ning ei põhine enam heteroseksuaalsusel, majanduslikul kindlustusel ja roosadel unelmatel, vaid armastusel,» teatas eakas poliitik.

Oma pika karjääri jooksul oli Wofford ka president John Kennedy ametlik nõunik ning inimõiguste eest võitleja Martin Luther Kingi mitteametlik nõuandja.

2012. aasta sai Wofford oma teenete eest riigi hüvanguks president Barack Obamalt Presidential Citizen Medal autasu, mis on USA kõrge tsiviilaumedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles