Cruz ja Kasich lõid Trumpi alistamiseks seljad kokku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaat DOnald Trump möödunud nädalal New Yorgi vabariiklaste gaalaüritusel.
USA vabariiklaste presidendikandidaat DOnald Trump möödunud nädalal New Yorgi vabariiklaste gaalaüritusel. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlevad Texase senaator Ted Cruz ja Ohio kuberner John Kasich teatasid eile, et käivitavad koostööstrateegia oma rivaali kinnisvaramagnaadi Donald Trumpi vastu, et jätta ta ilma piisava arvu delegaatide toetusest nominatsiooni saamiseks.

Cruzi ja Kasichi kampaaniameeskond teatasid, et Cruz suunab oma kampaaniaressursid võidu saavutamiseks Indianas, Kasich aga keskendub lääneosariikidele, sealhulgas Oregonile ja New Mexicole.

Trump vajab vabariiklaste presidendikandidaadiks saamiseks vähemalt 1237 delegaadi toetust. Kui ta seda ei saa, ei pruugi ta juulis vabariiklaste parteikonvendil võidukas olla.

Trump on korduvalt süsteemi kritiseerinud, öeldes, et ta peaks võitma nominatsiooni isegi siis, kui tal jääb enamusest veidi puudu. Vabariiklaste rahvuskomitee ametnikud on selle aga välistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles