Valge Maja avalikustab tõenäoliselt lähiajal septembrirünnakute saladokumendid (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku kukkuv World Trade Center 2001. aasta septembrirünnakutel.
Kokku kukkuv World Trade Center 2001. aasta septembrirünnakutel. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama valitsus avalikustab tõenäoliselt lähiajal kongressi 11. septembri terrorirünnakute uurimisraporti 28-leheküljelise salastatud osa, mis võib heita valgust Saudi Araabia võimalikule seotusele ründajatega.

Dokumendid, mida hoitakse Kapitooliumi keldri turvaruumis, sisaldavad infot võõrtoetuse konkreetsete allikate kohta osale 11. septembri kaaperdajatest ajal, mil nad viibisid Ühendriikides.

Kongressi raporti koostanud parteideülese komisjoni kaasjuht Bob Graham ja teised on kinnitanud, et salajane materjal külvab kahtlust Saudi Araabia suhtes.

Endine Florida demokraadist senaator Graham ütles, et Valge Maja ametnikud otsustavad lähinädalatel, kas vähemalt osa salastatud materjalidest avalikustada.

Ühendriikides sai 2001. aasta 11. septembril terrorirünnakutes surma umbes 2974 inimest. Rünnaku panid toime terrorivõrgustiku Al-Qaeda valdavalt saudidest liikmed.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles