Meedia: USA ootab Saksamaalt Venemaa taltsutamist Ida-Euroopas (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid möödunud kuu algul Tapal õppustel.
USA sõdurid möödunud kuu algul Tapal õppustel. Foto: SCANPIX

USA ootab, et Suurbritannia ja Saksamaa osaleks suuremal määral kavandatud NATO rotatsioonijõudude tegevuses alliansi idapiiril, et heidutada Venemaad, kirjutas Saksa nädalakiri Spiegel, viidates Saksa valitsuse sidedokumendile.

Välisringlevi Deutsche Welle edastas üleeile, et USA ootab eelkõige Suurbritannialt ja Saksamaalt sõdurite ja sõjatehnika saatmist NATO baasidesse Baltimaades, Poolas ja Rumeenias. Ühendriikide president Barack Obama olla seda USA rahvuslikus julgeolekunõukogus maininud, seisis teates.

Väljaande andmetel peaks Obama tegema vastavasisulise ettepaneku 25. aprillil Hannoveri minitippkohtumisel Saksa kantsleri Angela Merkeli, Briti peaministri David Cameroni, Itaalia peaministri Matteo Renzi ja Prantsuse presidendi François Hollande'iga.

Väljaanne märgib, et Saksamaa valitsust survestatakse. Seni on Berliin sellistest plaanidest hoidunud, sest Bundeswehr juba osaleb NATO kiirreageerimisjõudude loomisel ja lubas sellega jätkata seda 2020. aastani.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles